• In prijs verlaagd
Nishio tencha, maak zelf je matcha.
  • Nishio tencha, maak zelf je matcha.

Nishio tencha

€ 19,99
€ 15,99 20% korting
Incl. BTW.

Nishio Tencha, is een zeer exclusieve thee die normaal gezien vermalen wordt tot Matcha.  Deze tencha heeft volle rijke umami smaak met onderliggende toetsen van perzik en courgette.  Zijn heldere lichte kleur is vergezeld van een kruidig aroma met lichte hint van peterselie.  U kan eveneens deze thee vermalen om uw eigen Matcha te maken. In tegenstelling tot Gyokuro wordt deze thee na het stomen niet gerold, vandaar de kleine stukjes blaadjes.



japansethee-be_theesoort_icon.png    Yakubita

japansethee-be_cup_icon.png    volle rijke umami smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    hoog gehalte cafeïne

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei

japansethee_oorsprong_icon.png    Nishio, Japan

japanse_thee_proces.png    beschaduwd, gestoomd en gedroogd

japansethee-be_instructies_icon.png    60°  - 1 minuut       ( 1ste trek)

          



Hoeveelheid
  • 50 gram
Aantal
Op voorraad !

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 30 euro !
Gratis verzending vanaf 30 euro !
Wat is Japanse Tencha groene thee  ?

Tencha, zijn de beschaduwde blaadjes van de theeplant die gebruikt worden voor Matcha.  Na de selectie tussen Tencha en Gyokuro worden de blaadjes met de hand ontdaan van hun takjes en nerven om vervolgens gestoomd en gedroogd te worden.  Normaal wordt Tencha enkel gebruikt om te vermalen tot matcha.  Door zijn beperkte oplage en arbeidsintensieve verwerking, maakt deze thee zeer exclusief en uitzonderlijk.

Tencha bevat samen met Gyokuro het hoogste aantal polyfenolen en antioxidaten van alle groene theeën.

Hoe Japanse Tencha thee bereiden?

Japanse thee van hoge kwaliteit lijkt misschien duurder, maar deze thee kan u tot drie maal opgieten in tegenstelling tot de goedkopere thees.  Hoe hoger de kwaliteit van de thee hoe lager de temperatuur welke nodig is om de thee te bereiden.

2 tot 5 gram per 250 ml water (naar eigen smaak en sterkte), indien u geen ervaren theedrinker bent is het aan te raden om te starten met 2 gram en zodanig op te bouwen tot u de ideale verhouding gevonden hebt.  In Japan wordt meestal 5gram per 250ml aangeraden, echter kan dit voor ons te sterk en te rijk smaken.

1ste trek: 60° - 1 minuut
2de trek:  80° - 45 seconden
3de trek:  90° - 15 seconden



Plantage - oorsprong

De Koukaen theeplantage vindt zijn oorsprong in 1948 en is in het bezit van de Naito family, op de plantage werken 9 personen waaronder de meeste familie.  Tadashi naito is de tweede generatie theeboeren.  De plantage is gelegen in de Nishio regio in de Aichi prefectuur en is gespecialiseerd in gedroogde pure tencha thee bladeren en Matcha.  Deze plantage is vrij uniek omdat we hier nog Tencha kunnen aankopen in zijn pure vorm, omdat deze Tencha normaal verder verwerkt wordt om Matcha te produceren.

nishio tencha

5 Items

Datasheet

Gewicht
50 gram

Je bent misschien ook geïnteresseerd in