• Nieuw

Gyokuro Ochatama bio

€ 17,99

(€ 359,80 kg)

Incl. BTW.

Gyokuro ochatama bio bolletjes, is een bijproduct van het verwerken van gyokuro Japanse groene thee.  Deze ochatama bolletjes hebben een sterke umami smaak met een zachte toets van honing en onderliggende florale smaken.  Deze thee geeft een mooie groen-gelige infusie met een zeer zachte afdronk.  Gyokuro ochatama kan tot 3 x opnieuw opgegoten worden. 



japansethee-be_theesoort_icon.png    Yakubita

japansethee-be_cup_icon.png    volle rijke umami smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    hoog gehalte cafeïne

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei

japansethee_oorsprong_icon.png    Saga, Japan

japanse_thee_proces.png    beschaduwd, gerold, geoxideerd en gedroogd

japansethee-be_instructies_icon.png    60°  - 30 sec (1) 45 sec (2) 1 min 15 sec (3)

          



Hoeveelheid
  • 50 gram
Aantal
Op voorraad !

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 45 euro !
Gratis verzending vanaf 45 euro !
Wat is Japanse gyokuro ochatama biologische groene thee  ?

Gyokuro (玉露) ochatama, is een exclusief bijproduct van de verwerking van gyokuro Japanse groene thee.  Tijdens het rollen van de blaadjes van gyokuro ontstaan een heel beperkt aantal kleine bolletjes, deze bolletjes worden gesorteerd en verkocht als ochatama.  Deze ochatama is gemaakt van gyokuro, welke op kleine schaal geproduceerd wordt maakt deze combinatie een zeer exclusief en zeldzaam product.


Gyokuro (玉露) is de meest exclusieve en nobele thee is even uniek als zijn bijnaam "dauwdruppel".  In tegenstelling tot beschaduwde sencha worden er minder planten per m2 geplaatste waardoor er meer plaats is voor nieuwe jonge scheuten.  De theeplant wordt beschaduwd voor drie weken, waardoor deze unieke lekkere gyokuro zijn uitgesproken en speciale volle rijke smaak en zoete geur kan ontwikkelen.  Na de oogst worden deze bladeren met de hoogste zorg met de hand gesorteerd welke resulteert in een smaragd groene zijdezachte thee met een prachtige uitstraling.  Door de arbeidsintensieve en uitzonderlijke zorg om gyokuro te kunnen produceren is dit een eerder zeldzame thee. Amper 1% van alle geproduceerde thee in Japan in Gyokuro.  Deze thee werd in de oudheid enkel gedronken door de Keizer van Japan.

Gyokuro bevat samen met tencha en matcha het hoogste aantal polyfenolen en antioxidaten van alle groene theeën.

Hoe Japanse gyokuro ochatama thee bereiden?

Japanse thee van hoge kwaliteit lijkt misschien duurder, maar deze thee kan u tot drie maal opgieten in tegenstelling tot de goedkopere thees.  Hoe hoger de kwaliteit van de thee hoe lager de temperatuur welke nodig is om de thee te bereiden.

2 tot 5 gram per 250 ml water (naar eigen smaak en sterkte), indien u geen ervaren theedrinker bent is het aan te raden om te starten met 2 gram en zodanig op te bouwen tot u de ideale verhouding gevonden hebt.  In Japan wordt meestal 5gram per 250ml aangeraden, echter kan dit voor ons te sterk en te rijk smaken.

1ste trek: 60° - 1 minuut
2de trek:  80° - 30 seconden
3de trek:  90° - 15 seconden



Plantage - oorsprong

Sachiyo Nakashima en haar dochter Miyuki uit Saga, hebben een kleine plantage die uitsluitend gerund word door deze 2 vrouwen.  Wat eerder uitzonderlijk is omdat de thee industrie in Japan hoofdzakelijk gerund wordt door mannen.  Deze vrouwen bezitten een klein winkeltje aan hun plantage waar ze gekend zijn voor hun uitzonderlijke producten in beperkte oplage.  In Japan zijn ze zeer bekend als één van de weinige producten van Gyokuro ochatama. 


4 Items

Datasheet

Gewicht
50 gram

Je bent misschien ook geïnteresseerd in