Keurmerk webwinkel

Klanten geven JapanseThee een 9.7 op 10 !

sencha van de herfst groene thee geimporteerd uit japan
  • sencha van de herfst groene thee geimporteerd uit japan

Sencha van de herfst

€ 4,99
Incl. BTW.

Sencha van de herfst, geoogst van volwassen Yakubita bladeren in september.  Sencha van de herst heeft een maanachtige gele kleur met een warm ceder aroma.  De sencha heeft een opmerkbare astringente en nootachtige smaak van viooltjes en sering.  Geoogst in het begin van de herfst, sencha van de herfst is zowel in als buiten Japan zeer zeldzaam.  Deze sencha bevat meer takjes en twijgjes dan vroeger geoogste sencha.japansethee-be_theesoort_icon.png    yakubita theeplant

japansethee-be_cup_icon.png    volle astringent smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    lager cafeïne gehalte

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in september

japansethee_oorsprong_icon.png    Kyoto, Japan

japanse_thee_proces.png    gestoomd, gerold, gedroogd

japansethee-be_instructies_icon.png    70°C - 1 min 10 secHoeveelheid
  • 50 gram
  • 80 gram
Aantal
Op voorraad !

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 30 euro !
Gratis verzending vanaf 30 euro !
Wat is sencha ?

Sencha (煎茶) is de meest populaire thee in Japan, deze thee is uniek en wordt gekenmerkt door zijn smaragd kleur en grassige, plantaardige smaak. Sencha vertaal wil zeggen "thee maken", 80 procent van de geproduceerde thee in Japan is Sencha.  Na de pluk worden de jonge theebladeren onmiddellijk gestoomd voor 40 a 50 seconden om het oxidatieproces te stoppen.  De sencha thee wordt dan gerold in verschillende stappen; ruw rollen, strak rollen, zacht rollen en uiteindelijk zeer fijn rollen.  Dit zorgt ervoor dat de sencha zijn uiteindelijke "naaldvorm" krijgt wat typerend is voor de Japanse thee.

Sencha wordt traditioneel geoogst tijdens 3 grote oogstmomenten per jaar.  De eerste bladeren worden geplukt van april tot mei, dit zijn de jongste meest zachte bladeren en geven de beste sencha kwaliteit, dit noemen we de lentepluk.  In juni en juli vind de zomeroogst plaats om dan aan te komen aan de laatste oogst van augustus tot eind september.  Elke oogst heeft de sencha een eigen uniek en verschillend karakter in zowel kleur, smaak en geur.

24 Items

Je bent misschien ook geïnteresseerd in