• Aanbieding!
kagoshima matcha japanse thee
  • kagoshima matcha japanse thee

Kagoshima matcha

€ 17,99
€ 16,19 10% korting

(€ 539,61 kg)

Incl. BTW.

Kagoshima matcha is een premium matcha of "ceremonial matcha".  Deze matcha heeft een rijke en volle smaak met subtiele toets van broccoli en perzik.  Kagoshima matcha is felgroen van kleur met een licht subtiel grassig aroma.  Deze matcha is gemaakt van Tencha (eerste beschaduwde oogst van het jaar). Deze matcha is gemalen volgens de aloude principes met een granieten steenmolen.



japansethee-be_theesoort_icon.png    mix theeplant

japansethee-be_cup_icon.png    volle rijke smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    hoog cafeïne gehalte

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei/beschaduwd

japansethee_oorsprong_icon.png    Kagoshima, Japan

japanse_thee_proces.png    gestoomd,  gedroogd, gemalen

japansethee-be_instructies_icon.png    80°C - roeren en klaar



Hoeveelheid
  • 30 gram
Aantal
Op voorraad !

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 45 euro !
Gratis verzending vanaf 45 euro !
Wat is matcha ?

Matcha (抹茶) is een zeer fijn groene thee poeder gemaakt van groene theebladeren en is gekend voor zijn rijke smaak en donkergroene kleur.  De jonge scheuten van de theeplant worden beschaduwd voor drie tot vier weken, na het oogsten en drogen worden de bladeren ontdaan van de takjes en nerven om zo "Tencha" te maken.  Deze tencha wordt vervolgens gemalen met een steenmolen en gezeefd.  

Het prijsverschil tussen verschillende soorten matcha hangt af van de kwaliteit en oogst moment van de theebladeren.  De ceremoniële matcha is gemaakt van de blaadjes van de "eerste oogst", de volgende oogsten geven een matcha van mindere kwaliteit en kleur.  Een matcha moet een smaragd groene kleur geven bij bereiding.  Een ceremoniële premium matcha wordt verondersteld puur en zonder enige bijvoeging gedronken te worden. 

Indien u liever iets bijvoegt zoals melk of suiker kunnen wij u aanraden om Sencha groene thee poeder te bestellen in plaats van matcha. Welke eveneens heel lekker is maar beter geschikt door zijn prijs en smaak om te mengen met melk en suiker.

Hoe Japanse matcha bereiden?

Schep een halve gram tot 1 gram matcha poeder in een klein zeefje om de eventuele brokjes heel fijn te maken.  Vervolgens laat u water opwarmen tot 70° a 80° en mengt u het water in een kommetje en begint u te roeren in een W of W vorm.  U blijft roeren tot er een stevige schuimlaag op de matcha staat en vervolgens giet u dit over in een tas.  Drink de matcha rustig op, maar opgelet want deze gaat na een tijdje zakken naar de bodem.




Plantage - oorsprong

Hirokazu is een kleinschalige matcha fabriek in Kagoshima die enkel cermoniële matcha maalt.  De tencha thee van hoge kwaliteit wordt opgehaald bij de lokale theeplantage en vervolgens verder verwerkt in de fabriek.  Wij hebben voor Hirokazu gekozen omdat dit een kleinschalig bedrijf is die naast conventionele matcha ook biologische matcha in zijn gamma heeft en de matcha nog verwerkt volgens aloude principes met de steenmolen van graniet.  De matcha van Hirokazu staat garant voor hoge kwaliteit met respect voor het product.

12 Items

Datasheet

Gewicht
30

Je bent misschien ook geïnteresseerd in