Keurmerk webwinkel

Klanten geven JapanseThee een 9.7 op 10 !

Kukicha japanse thee of takjes en twijgjes thee
  • Kukicha japanse thee of takjes en twijgjes thee

Kamamoto shira ore kukicha

€ 10,99
Incl. BTW.

Kamamoto shira ore kukicha of bladnerven en twijgjes thee. In Japan wordt alles van de theeplant verwerkt, tijdens de verwerking van de Sencha van de lente of Shincha worden jonge theebladeren ontdaan van hun nerven en kleine takjes.  Deze kukicha is zacht van smaak met een zachte aarde toets en een zachte licht zoete smaak .  Een zacht aroma van bladeren met toetsen van honing, gemaakt van de eerste oogst Sencha maakt dit de ideale thee voor de beginnende theedrinker.

 japansethee-be_theesoort_icon.png    Yakubita

japansethee-be_cup_icon.png    zachte milde smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    laag gehalte cafeïne

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei

japansethee_oorsprong_icon.png    Kumamoto, Japan

japanse_thee_proces.png    gerold, geoxideerd en gedroogd

japansethee-be_instructies_icon.png    70°  - 1 minuut       ( 1ste trek)

          Hoeveelheid
  • 50 gram
Aantal
Laatste items in voorraad

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 30 euro !
Gratis verzending vanaf 30 euro !
Wat is Japanse kumamoto shira ore kukicha groene thee  ?

Kukicha (茎茶), betekent "thee van twijgjes" .Kukicha is een thee gemaakt van de jonge twijgjes en nerven van de theeplant.  Na het stomen en verwerken van de geoogste bladeren worden deze ontdaan van de twijgjes en nerven en dan gedroogd om kukicha te maken.  Om de "volkomenheid" de filosofie van het Japanse Zen boeddhisme zegt "het volledige blad is verandert in thee zonder enig deel te verspillen".
Kukicha zit boordevol voedingstoffen en vitaminen die geconcentreerd zitten in de twijgjes van de theeplant welke vrijkomen bij het bereiden van de thee.  Deze thee wordt gekenmerkt door de afwezigheid van bittere stoffen zodat we een verfrissende, lichte en zachte groene thee verkrijgen.  Kukicha heeft een zeer laag cafeïne gehalte, en kan daarom de gehele dag door gedronken worden.  In Japan wordt deze thee veelal aan kinderen geserveerd wegens het lage gehalte cafeïne.
Er bestaan verschillende soorten kukicha met elk hun bijzondere smaak en bijhorende kwaliteit.  Wij hebben gekozen voor kukicha van de sencha van de lente oogst, omdat deze thee garant staat voor het nieuwe begin in de Japanse cultuur.  Daarom is deze kukicha een thee van zeer hoge kwaliteit en uitmuntende smaak.

Hoe Japanse kukicha thee bereiden?

Japanse kukicha thee van hoge kwaliteit kan u tot drie maal opgieten in tegenstelling tot de goedkopere varianten.  Hoe hoger de kwaliteit van de thee hoe lager de temperatuur welke nodig is om de thee te bereiden.

2 tot 5 gram per 250 ml water (naar eigen smaak en sterkte), indien u geen ervaren theedrinker bent is het aan te raden om te starten met 2 gram en zodanig op te bouwen tot u de ideale verhouding gevonden hebt.  In Japan wordt meestal 5gram per 250ml aangeraden, echter kan dit voor ons te sterk en te rijk smaken.

1ste trek: 70° - 1 minuut
2de trek:  80° - 25 seconden
3de trek:  90° - 45 secondenPlantage - oorsprong

De Tomizawa thee plantage heeft een geschiedenis van meer dan 85 jaar in de Kumamoto prefectuur.  Deze theeplantage heeft reeds verschillende thee wedstrijden gewonnen met hun uitzonderlijke Sencha van de lente.  De regio is in de theewereld heel gekend voor de vele uren zon en hun natuurlijk bronwater met uitzonderlijke helderheid en smaak waardoor men een unieke thee verkrijgt.

Jammer genoeg werd deze plantage getroffen door de grote aardbeving in april 2016 waardoor een groot deel van de winkel en oogst verloren is gegaan tijdens deze ramp.  Wij hebben dan ook voor deze plantage gekozen omdat dit koppel een uitzonderlijk doorzettingsvermogen heeft om hun zaak opnieuw op te bouwen door de ramp die hen en vele anderen heeft getroffen.  Alsook hebben wij voor de Tomizawa plantage gekozen omdat deze thee  een unieke en uitzonderlijke smaak heeft door de locatie van hun plantage in Zuid-Japan.


Tomizawa plantage kukicha

2 Items

Datasheet

Gewicht
50 gram

Je bent misschien ook geïnteresseerd in