Keurmerk webwinkel

Klanten geven JapanseThee een 9.7 op 10 !

gyokuro konacha japanse thee
  • gyokuro konacha japanse thee

Gyokuro konacha

€ 9,99
Incl. BTW.

Gyokuro konacha is een bijproduct van de verwerking van de zeldzame gyokuro thee.  Na het drogen van de gyokuro worden blaadjes gesorteerd, wat rest zijn de fijne blaadjes en stukjes van de gyokuro.  Deze stukjes en fijne blaadjes hebben dezelfde unieke en uitzonderlijke eigenschappen als de gyokuro maar tegen een voordeliger tarief.  Gyokuro konacha heeft een zeer sterke rijke umami smaak en is zeer beperkt en moeilijk verkrijgbaar.

 japansethee-be_theesoort_icon.png    Yakubita

japansethee-be_cup_icon.png    volle rijke sterke umami smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    zeer hoog gehalte cafeïne

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei

japansethee_oorsprong_icon.png    Mie, Japan

japanse_thee_proces.png    beschaduwd, gerold, geoxideerd en gedroogd

japansethee-be_instructies_icon.png    60°  - 45 seconden       ( 1ste trek)

          Hoeveelheid
  • 50 gram
Aantal
Sorry, dit product is uitverkocht !

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 30 euro !
Gratis verzending vanaf 30 euro !
Wat is Japanse gyokuro konacha groene thee  ?

Gyokuro (玉露), de meest exclusieve en nobele thee is even uniek als zijn bijnaam "dauwdruppel".  In tegenstelling tot beschaduwde sencha worden er minder planten per m2 geplaatste waardoor er meer plaats is voor nieuwe jonge scheuten.  De theeplant wordt beschaduwd voor drie weken, waardoor deze unieke lekkere gyokuro zijn uitgesproken en speciale volle rijke smaak en zoete geur kan ontwikkelen.  Na de oogst worden deze bladeren met de hoogste zorg met de hand gesorteerd welke resulteert in een smaragd groene zijdezachte thee met een prachtige uitstraling.  Door de arbeidsintensieve en uitzonderlijke zorg om gyokuro te kunnen produceren is dit een eerder zeldzame thee. Amper 1% van alle geproduceerde thee in Japan in Gyokuro.  Deze thee werd in de oudheid enkel gedronken door de Keizer van Japan.

Gyokuro bevat samen met tencha en matcha het hoogste aantal polyfenolen en antioxidaten van alle groene theeën.
Wanneer men gyokuro gaat verwerken en drogen worden de blaadjes gesorteerd voor de perfecte gyokuro.  De kleinste blaadjes en stukjes die niet voldoen om te verkopen als gyokuro worden verkocht als gyokuro konacha.  Deze thee heeft dezelfde kwaliteiten als gyokuro waar dan tegen een voordeliger tarief.  In Japan wordt thee met heel veel respect behandeld en wordt ook elk onderdeel van de theeplant gebruikt met zijn eigen unieke smaken en aroma's.  Gyokuro konacha is uiterst zeldzaam omdat er niet veel konacha beschikbaar is omdat er slechts één maal geoogst wordt per jaar.

Hoe Japanse gyokuro thee bereiden?

Japanse thee van hoge kwaliteit lijkt misschien duurder, maar deze thee kan u tot drie maal opgieten in tegenstelling tot de goedkopere thees.  Hoe hoger de kwaliteit van de thee hoe lager de temperatuur welke nodig is om de thee te bereiden.

2 tot 5 gram per 250 ml water (naar eigen smaak en sterkte), indien u geen ervaren theedrinker bent is het aan te raden om te starten met 2 gram en zodanig op te bouwen tot u de ideale verhouding gevonden hebt.  In Japan wordt meestal 5gram per 250ml aangeraden, echter kan dit voor ons te sterk en te rijk smaken. De trektijd in tegenstelling tot gyokuro is voor konacha minder, omdat deze door de kleine stukjes sterker kan smaken.

1ste trek: 60° - 45 seconden
2de trek:  80° - 10 seconden
3de trek:  90° - 35 secondenPlantage - oorsprong

De Shimizu familie baat een prijswinnende tea plantage uit in Yokkaichi in de Mie prefectuur.  Deze kleinschalige theeplantage bestaande uit ongeveer 10 hectare met een totale productie van ongeveer 600 kg per jaar, wat in tegenstelling tot andere theeboeren kleinschalig is.  Deze familie heeft ondertussen 5 awards gewonnen op nationale en internationale theewedstrijden. Wij hebben voor deze uitzonderlijke plantage gekozen voor zijn kleinschaligheid en het winnen van verschillende awards, waardoor deze thee garant staat voor uitzonderlijke smaak en kwaliteit.

1993: National tea competition - Minister's award

1996: National tea competition - Minister's award

  2007: World geen tea contest - gold award

2010: International tea competition - gold award
2014: International tea competition - gold award


Datasheet

Gewicht
50 gram

Je bent misschien ook geïnteresseerd in