Uji gyokuro japanse thee
  • Uji gyokuro japanse thee

Uji Gyokuro

€ 18,99

(€ 379,80 kg)

Incl. BTW.

Uji gyokuro Japanse groene thee is een zeldzame thee met een zijdezachte en volle umami smaak.  Het aroma van de gyokuro groene thee heeft toesten van caramel met een twist van meloen.  Door de theeplant te beschaduwen voor drie weken heeft deze een ongekende umami smaak en donkere fijne naalden en bevat het hoogste aantal polyfenolen en antioxidanten.  Deze thee wordt handmatig gesorteerd en kent één oogstmoment per jaar de zogenaamde "eerste oogst". 



    Yakubita

    volle rijke umami smaak

    hoog gehalte cafeïne

    geoogst in mei

    Kunohe, Iwate, Japan

    beschaduwd, gerold, geoxideerd en gedroogd

    60°  - 1 minuut       ( 1ste trek)

          



Hoeveelheid
  • 50 gram
Aantal
Sorry, dit product is uitverkocht !

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 45 euro !
Gratis verzending vanaf 45 euro !
Wat is Japanse gyokuro groene thee  ?

Gyokuro (玉露), de meest exclusieve en nobele thee is even uniek als zijn bijnaam "dauwdruppel".  In tegenstelling tot beschaduwde sencha worden er minder planten per m2 geplaatste waardoor er meer plaats is voor nieuwe jonge scheuten.  De theeplant wordt beschaduwd voor drie weken, waardoor deze unieke lekkere gyokuro zijn uitgesproken en speciale volle rijke smaak en zoete geur kan ontwikkelen.  Na de oogst worden deze bladeren met de hoogste zorg met de hand gesorteerd welke resulteert in een smaragd groene zijdezachte thee met een prachtige uitstraling.  Door de arbeidsintensieve en uitzonderlijke zorg om gyokuro te kunnen produceren is dit een eerder zeldzame thee. Amper 1% van alle geproduceerde thee in Japan in Gyokuro.  Deze thee werd in de oudheid enkel gedronken door de Keizer van Japan.

Gyokuro bevat samen met tencha en matcha het hoogste aantal polyfenolen en antioxidaten van alle groene theeën.

Hoe Japanse gyokuro thee bereiden?

Japanse thee van hoge kwaliteit lijkt misschien duurder, maar deze thee kan u tot drie maal opgieten in tegenstelling tot de goedkopere thees.  Hoe hoger de kwaliteit van de thee hoe lager de temperatuur welke nodig is om de thee te bereiden.

2 tot 5 gram per 250 ml water (naar eigen smaak en sterkte), indien u geen ervaren theedrinker bent is het aan te raden om te starten met 2 gram en zodanig op te bouwen tot u de ideale verhouding gevonden hebt.  In Japan wordt meestal 5gram per 250ml aangeraden, echter kan dit voor ons te sterk en te rijk smaken.

1ste trek: 60° - 1 minuut
2de trek:  80° - 10 seconden
3de trek:  90° - 45 seconden



Plantage - oorsprong

Takashi, is een jonge theeboer welke samen met zijn echtgenote de familie plantage hebben overgenomen.  Deze plantage gaat sinds 140 jaar geleden over van vader op zoon, en doordat dit een kleine plantage is wordt elke thee met de hoogste zorg en respect behandeld.  De plantage bevindt zich in Uji in de prefectuur Kyoto, welke een gekende regio is voor kwalitatieve thees.  Wij van Japansethee.be hebben deze plantage gekozen voor onze gyokuro omdat Takashi een jonge theeboer is die zijn thee teelt volgens de aloude principes van kwaliteit en respect voor het product behandeld.

theeplantage-gyokuro-japanse-thee

Datasheet

Gewicht
50 gram

Je bent misschien ook geïnteresseerd in