Keurmerk webwinkel

Klanten geven JapanseThee een 9.7 op 10 !

Amacha Japanse kruidenthee hortensia

€ 14,99
Incl. BTW.

Amacha tisane, vrij vertaald Japanse zoete kruidenthee.  Deze thee is gemaakt van de bladeren van een eetbare variant van de hortensia.  De amacha thee heeft een zeer zoete smaak, deze is 400-800 maal zoeter dan suiker en wordt in Japan heel voor gedronken door kinderen.  Aan de amacha kruidenthee worden in het oosten heel wat gezondheidsbevorderende eigenschappen toegeschreven. Deze thee heeft een unieke zoete smaak en kan op zichzelf als thee gedronken worden of toegevoegd aan andere theeën voor de zoete smaak.
japansethee-be_theesoort_icon.png    hydrangea serrata var. thunbergii

japansethee-be_cup_icon.png    zachte zoete smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    geen cafeïne aanwezig

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in december

japansethee_oorsprong_icon.png    Kunohe, Iwate, Japan

japanse_thee_proces.png    gerold, geoxideerd en gedroogd

japansethee-be_instructies_icon.png    100° koken - 5 minutenHoeveelheid
  • 50 gram
Aantal
Op voorraad !

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 30 euro !
Gratis verzending vanaf 30 euro !
Wat is Japanse amacha kruidenthee  ?

Amacha Japanse kruidenthee, is een thee gemaakt van de eetbare hortensia.  Deze hortensia is zeer gekend in het oosten, en wordt in Japan heel veel gedronken door kinderen.  Deze hortensia thee bezit de stof phyllodulcine, die 400 tot 800 keer zoeter is dan suiker.  De blaadjes van de hortensia worden geoogst in December en vervolgens laat men deze blaadjes oxideren in een vochtige kamer waardoor de bitterstoffen omgezet worden in phyllodulcine.  Nadien word de thee gedroogd en gerold.  In Japan wordt deze thee ook gebruikt bij ceremonies en het vieren van de verjaardag van Boeddha.
Aan de hortensia thee worden verschillende gezondheidsbevorderende stoffen toegeschreven, versterkt de nieren en de urineleiders, goed bij blaasontsteking, nierstenen en prostatitis.  Wordt in Japan ingezet bij multiple sclerosis en andere auto-immuunziekten, omdat deze thee symptomen en bijwerkingen onderdrukt.   


Hoe Japanse amacha thee bereiden?

Zet een pan op het vuur met daarin 1 liter water. Laat het water tot tegen het kookpunt komen en voeg vervolgens 2-3 gram amacha blaadjes toe.  Laat deze thee 5 minuten koken, vervolgens de door een zeef gieten en klaar om te drinken. 
*Opgelet: er wordt aangeraden niet meer dan 3 koppen per dag te drinken, bij overconsumptie of afwijking van de geadviseerde dosering (2-3 gram per liter) kan lichte misselijkheid optreden.Plantage - oorsprong

Kunohe dorp in Iwate, Noord Japan is gekend voor de verwerking van de Amacha thee, de zoete hortensia thee.  Wij hebben deze plantage persoonlijk niet bezocht, maar hebben via een klein winkeltje in Tokyo deze lekkere thee leren kennen en hebben op deze manier de informatie verkregen van oogst tot thee.  Aangezien deze thee vrij ongekend is in Europa, konden wij deze kans niet laten liggen om deze aan ons gamma toe te voegen.

3 Items

Datasheet

Gewicht
50 gram

Je bent misschien ook geïnteresseerd in