• Aanbieding!
sobacha japanse boekweit thee
  • sobacha japanse boekweit thee

Sobacha Japanse boekweit thee bio

€ 13,99
€ 12,59 10% opslaan
Incl. BTW.

Sobacha, biologische Japanse boekweit thee heeft een rijke geur met toetsen van geroosterde pinda's.  Deze boekweit thee heeft een aangename geroosterde smaak met de nasmaak van noten en granen .  Sobacha is cafeïne vrij en kan op elk moment van de dag gedronken worden. Na het drinken kan u de zaden gewoon opeten of gebruiken als salade topping.  Japans boekweit heeft de meeste aantal actieve stoffen onder boekweit, namelijk rutine (1500mg/100g)  welke gezondheidsbevorderende eigenschappen worden toegeschreven.




japansethee-be_theesoort_icon.png    Tartary Japans boekweit

japansethee-be_cup_icon.png    volle zachte, geroosterde smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    geen cafeïne aanwezig

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in juli - september

japansethee_oorsprong_icon.png    Shibetsu, Hokkaido

japanse_thee_proces.png    geroosterd

japansethee-be_instructies_icon.png    100° - 20 sec

   biologisch



Hoeveelheid
  • 50 gram
Aantal
Laatste items in voorraad

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 45 euro !
Gratis verzending vanaf 45 euro !
Wat is sobacha Japanse boekweit thee ?

Sobacha of Japanse boekweit thee is gekend voor zijn hoge dosis rutine en magnesium, Japans boekweit bevat 100 maal de dosis rutine dan gewone boekweit.  Na de oogst in juli tot september worden de boekweit zaden gedroogd en vervolgens geroosterd, wat hen net die unieke geroosterde, nootachtige smaak geeft.  Deze thee bevat geen cafeïne en kan dagelijks op elk moment van de dag gedronken worden.   De zaden kunnen na de infusie opgegeten worden en smaken naar cornflakes.  Japanse boekweit thee bevat verschillende mineralen, vitamine B, magnesium. Rutine is zeer gezond en helpt tegen hoge bloeddruk, cholesterol, soepele spieren en zelfs voorkomen van kanker.


Hoe sobacha Japanse boekweit thee bereiden?

Doe 1 eetlepel Japans boekweit in een kop, vervolgens voeg kokend water toe en laat deze infusie minimaal 20 seconden trekken.  Een eventueel langere trektijd is mogelijk naar eigen smaak.  U hoeft geen theezeefje te gebruiken, wanneer de thee is opgedronken kan u vervolgens de zaden opeten of gebruiken in een salade.



Plantage - oorsprong

Yamene-en is sinds 1958 een familiezaak, deze theewinkel is gelegen in de buurt van Sugamo station, Tokyo en uitgebaat door theemeester Michio Shiobara.  Met zijn 40 jaar ervaring in de thee industrie biedt Shiobara-san unieke theeën aan welke hij lokaal gaat opzoeken in kleine dorpen doorheen Japan.  Hij gaat specifiek op zoek naar kruidenthees met gezondheidsbevorderende eigenschappen. Wij hebben deze unieke, lekkere thee ontdekt bij Shiobara-san in de winkel en zijn van mening dat deze Japanse boekweit thee met bijzondere eigenschappen niet in ons gamma mag ontbreken.

Japanse-boekweit-thee

2 Items

Datasheet

Gewicht
50 gram

Je bent misschien ook geïnteresseerd in