Keurmerk webwinkel

Klanten geven JapanseThee een 9.7 op 10 !

  • Aanbieding!
Groene thee sencha poeder
  • Groene thee sencha poeder

Sencha groene thee poeder

€ 15,99
€ 11,99 25% korting
Incl. BTW.

Sencha groene thee poeder, dit is Japan's traditionele groene thee maar dan in poedervorm.  Vol met antioxidanten, vitaminen en mineralen.  Net zoals losse sencha heeft poeder een astringent en grassige smaak.  Ideaal voor thee, bakken en koken of te verwerken in cakes, ijs en nog veel meer. japansethee-be_theesoort_icon.png    yakubita theeplant

japansethee-be_cup_icon.png    rijke smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    hoger cafeïne gehalte

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei

japansethee_oorsprong_icon.png    Kyoto, Japan

japanse_thee_proces.png    gestoomd, gerold, gedroogd en gemalen

japansethee-be_instructies_icon.png    80°C - roeren en klaarHoeveelheid
  • 50 gram
  • 80 gram
Aantal
Sorry, dit product is uitverkocht !

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 30 euro !
Gratis verzending vanaf 30 euro !
Wat is sencha ?

Sencha (煎茶) is de meest populaire thee in Japan, deze thee is uniek en wordt gekenmerkt door zijn smaragd kleur en grassige, plantaardige smaak. Sencha vertaal wil zeggen "thee maken", 80 procent van de geproduceerde thee in Japan is Sencha.  Na de pluk worden de jonge theebladeren onmiddellijk gestoomd voor 40 a 50 seconden om het oxidatieproces te stoppen.  De sencha thee wordt dan gerold in verschillende stappen; ruw rollen, strak rollen, zacht rollen en uiteindelijk zeer fijn rollen.  Dit zorgt ervoor dat de sencha zijn uiteindelijke "naaldvorm" krijgt wat typerend is voor de Japanse thee.

Sencha wordt traditioneel geoogst tijdens 3 grote oogstmomenten per jaar.  De eerste bladeren worden geplukt van april tot mei, dit zijn de jongste meest zachte bladeren en geven de beste sencha kwaliteit, dit noemen we de lentepluk.  In juni en juli vind de zomeroogst plaats om dan aan te komen aan de laatste oogst van augustus tot eind september.  Elke oogst heeft de sencha een eigen uniek en verschillend karakter in zowel kleur, smaak en geur.

Datasheet

Gewicht
50 gram

Je bent misschien ook geïnteresseerd in