Keurmerk webwinkel

Klanten geven JapanseThee een 9.7 op 10 !

hojicha bio geroosterde thee
  • hojicha bio geroosterde thee

Hojicha bio

€ 6,99

(€ 139,80 kg)

Incl. BTW.

Biologische hojicha heeft een geroosterde geur met een intens hout aroma. Een lichte en fluweelzachte thee, de smaak is zoet met een subtiele toets van amandel.  Hojicha zorgt voor een uitstekend warm gevoel.  Deze thee bevat een zeer laag cafeïne gehalte en kan perfect 's avonds gedronken worden.    mix theeplant

    zachte zoete smaak

    zeer laag cafeïne gehalte

    geoogst in juni

    Kyoto, Japan

    gestoomd, gerold, gedroogd en geroosterd

    88°C - 1 min 30 sec

    biologische teeltHoeveelheid
  • 50 gram
  • 80 gram
Aantal
Op voorraad !

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 30 euro !
Gratis verzending vanaf 30 euro !
Wat is hojicha ?

Hojicha (焙じ茶) , vrij vertaald wil zeggen "geroosterde thee".  Deze thee mag niet verward worden met zwarte thee, want deze thee behoort nog steeds tot de categorie groene thee, hoewel zijn kleur amber is.  Hojicha heeft een bruine kleur omdat de bladeren in tegenstelling tot groene thee geroosterd worden om hun unieke karakter en nootachtige smaak.  Deze thee wordt gemaakt van de zomer oogst, omdat deze bladeren een stevigere structuur hebben en vervolgens niet zo hitgevoelig zijn en makkelijker kunnen geroosterd worden na het stomen en drogen.

Roosteren wordt meestal gedaan met houtskool of zand rooster techniek.  Door de thee te roosteren op hoge temperatuur verdwijnt bijna alle cafeïne uit de bladeren.  Dit zorgt dat hojicha de perfecte thee is om tijdens de dag en eveneens de avond te drinken.  Door het geroosterde aroma en smaak wordt deze thee veelal gedronken door mensen die overschakelen van koffie naar thee.

3 Items

Je bent misschien ook geïnteresseerd in