Kyobancha biologische geroosterde thee
  • Kyobancha biologische geroosterde thee

Kyobancha bio

€ 6,49

(€ 129,80 kg)

Incl. BTW.

Biologische Kyobancha, heeft een zacht geroosterde smaak.  Deze thee heeft een kenmerkende warme aarde toets en een zachte lichtbruine geur.  Een prachtige zachte thee uit Kyoto voor de herfst en winter.  Kyobancha heeft een zeer laag cafeïne gehalte waardoor deze thee perfect 's avonds te drinken valt.



japansethee-be_theesoort_icon.png    mix theeplant

japansethee-be_cup_icon.png    lichte zoete smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    zeer laag cafeïne gehalte

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in maart

japansethee_oorsprong_icon.png    Kyoto, Japan

japanse_thee_proces.png     gestoomd, gerold, gedroogd en geroosterd

japansethee-be_instructies_icon.png    95°C - 2 minuten

Hoeveelheid
  • 50 gram
  • 80 gram
Aantal
Op voorraad !

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 45 euro !
Gratis verzending vanaf 45 euro !
Wat is Kyobancha ?

Kyobancha (京番茶), kan misleidend overkomen het het woord "Bancha" bevat.  Kyobancha vrij vertaal is  "gewone thee van Kyoto", Kyo verwijst naar de streek rond Kyoto waar deze thee gemaakt en veelal gedronken wordt, bancha wil zeggen gewone thee.  De theebladeren voor de productie van Kyobancha worden geoogst in rond het einde van maart.  Hoewel deze bladeren heel vroeg geoogst worden, kunnen zij niet gerekend worden bij de thee van de eerste oogst (zie Sencha van de lente of Kabuse sencha), welke begint eind april tot begin mei.  

Na het oogsten van de bladeren worden deze gestoomd om het oxidatieproces te stoppen en vervolgens gedroogd en geroosterd.  Kyobancha wordt niet gerold zoals andere theesoorten.  Deze thee is kenmerkend licht en heeft een nootachtige en gerookte smaak.  Eveneens bevat Kyobancha  een zeer laag cafeïne gehalte wat deze thee perfect geschikt maakt om de hele dag en avond te drinken.

5 Items

Je bent misschien ook geïnteresseerd in