Keurmerk webwinkel

Klanten geven JapanseThee een 9.7 op 10 !

  • Aanbieding!

Sencha van de zomer

€ 9,99
€ 8,99 10% korting
Incl. BTW.

Sencha van de zomer heeft een lichte astringente geur met een zachte toets van kiwi.  De thee is koperkleurig met een aroma van nat hout met een scherpe nasmaak van bloemen.  Sencha van de zomer groeit in volle zon en is gemaakt van de zomeroogst, kortom een heldere zomerthee.japansethee-be_theesoort_icon.png    yakubita theeplant

japansethee-be_cup_icon.png    rijke, licht scherpe smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    normaal cafeïne gehalte

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in juli

japansethee_oorsprong_icon.png    Kyoto, Japan

japanse_thee_proces.png    licht gestoomd, gerold, gedroogd

japansethee-be_instructies_icon.png    80°C - 1 min - 1 min 30 sec.Hoeveelheid
  • 50 gram
  • 80 gram
Aantal
Product is beschikbaar met verschillende opties

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 30 euro !
Gratis verzending vanaf 30 euro !
Wat is sencha ?

Sencha (煎茶) is de meest populaire thee in Japan, deze thee is uniek en wordt gekenmerkt door zijn smaragd kleur en grassige, plantaardige smaak. Sencha vertaal wil zeggen "thee maken", 80 procent van de geproduceerde thee in Japan is Sencha.  Na de pluk worden de jonge theebladeren onmiddellijk gestoomd voor 40 a 50 seconden om het oxidatieproces te stoppen.  De sencha thee wordt dan gerold in verschillende stappen; ruw rollen, strak rollen, zacht rollen en uiteindelijk zeer fijn rollen.  Dit zorgt ervoor dat de sencha zijn uiteindelijke "naaldvorm" krijgt wat typerend is voor de Japanse thee.

Sencha wordt traditioneel geoogst tijdens 3 grote oogstmomenten per jaar.  De eerste bladeren worden geplukt van april tot mei, dit zijn de jongste meest zachte bladeren en geven de beste sencha kwaliteit, dit noemen we de lentepluk.  In juni en juli vind de zomeroogst plaats om dan aan te komen aan de laatste oogst van augustus tot eind september.  Elke oogst heeft de sencha een eigen uniek en verschillend karakter in zowel kleur, smaak en geur.

0 Items

Je bent misschien ook geïnteresseerd in