Keurmerk webwinkel

Klanten geven JapanseThee een 9.7 op 10 !

  • Aanbieding!

Sencha van de lente

€ 15,99
€ 13,59 15% korting
Incl. BTW.

Sencha van de lente, een sencha van zeer hoge kwaliteit.  De lentezon staat garant voor prachtige donkergroene naalden die een oogstrelende goudgele thee creëren.  Deze thee heeft een rijke langdurige aroma met grassige toetsen.  Een uitmuntende rijke smaak met een toets van gekneusde laurier.  Sencha van de lente, groeit en wordt geoogst in volle lentezon.  Een prachtige thee, ideaal voor in de vroege ochtend of vroege namiddag.japansethee-be_theesoort_icon.png    yakubita theeplant

japansethee-be_cup_icon.png    rijke smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    normaal cafeïne gehalte

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei

japansethee_oorsprong_icon.png    Kyoto, Japan

japanse_thee_proces.png    gestoomd, gerold, gedroogd

japansethee-be_instructies_icon.png    65°C - 1 min - 1 min 30 sec.Hoeveelheid
  • 50 gram
  • 80 gram
Aantal
Product is beschikbaar met verschillende opties

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 30 euro !
Gratis verzending vanaf 30 euro !
Wat is sencha ?

Sencha (煎茶) is de meest populaire thee in Japan, deze thee is uniek en wordt gekenmerkt door zijn smaragd kleur en grassige, plantaardige smaak. Sencha vertaal wil zeggen "thee maken", 80 procent van de geproduceerde thee in Japan is Sencha.  Na de pluk worden de jonge theebladeren onmiddellijk gestoomd voor 40 a 50 seconden om het oxidatieproces te stoppen.  De sencha thee wordt dan gerold in verschillende stappen; ruw rollen, strak rollen, zacht rollen en uiteindelijk zeer fijn rollen.  Dit zorgt ervoor dat de sencha zijn uiteindelijke "naaldvorm" krijgt wat typerend is voor de Japanse thee.

Sencha wordt traditioneel geoogst tijdens 3 grote oogstmomenten per jaar.  De eerste bladeren worden geplukt van april tot mei, dit zijn de jongste meest zachte bladeren en geven de beste sencha kwaliteit, dit noemen we de lentepluk.  In juni en juli vind de zomeroogst plaats om dan aan te komen aan de laatste oogst van augustus tot eind september.  Elke oogst heeft de sencha een eigen uniek en verschillend karakter in zowel kleur, smaak en geur.

0 Items

Je bent misschien ook geïnteresseerd in