Keurmerk webwinkel

Klanten geven JapanseThee een 9.7 op 10 !

  • Aanbieding!
kabuse sencha groene thee
  • kabuse sencha groene thee

Kabuse sencha

€ 17,99
Incl. BTW.

Kabuse Sencha, onze hoogste klasse Sencha.  Deze thee is beschaduwd gedurende twee weken en vervolgens geoogst in de vroege lente.  Kabuse Sencha heeft een prachtig groene kleur en een intense umami smaak met toets van spinazie, deze thee heeft een volle rijke smaak.  Door de beschaduwing zit deze thee boordevol chlorofyl en nutriënten.  In Japan staat Kabuse Sencha voor hoge kwaliteit thee.  Thee voor ultieme fijnproevers.    japansethee-be_theesoort_icon.png    yakubita theeplant

japansethee-be_cup_icon.png    volle rijke umami smaak

japansethee-be_caffeine_icon.png    normaal cafeïne gehalte

japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei / beschaduwd

japansethee_oorsprong_icon.png    Kyoto, Japan

japanse_thee_proces.png    licht gestoomd, gerold, gedroogd

japansethee-be_instructies_icon.png    60°C - 1 min - 1 min 30 secHoeveelheid
  • 50 gram
  • 80 gram
Aantal
Laatste items in voorraad

  • Rechtstreekse import vanuit Japan. Rechtstreekse import vanuit Japan.
  • Gratis verzending vanaf 30 euro !
Gratis verzending vanaf 30 euro !
Wat is Kabuse sencha ?

Kabuse sencha (かぶせ煎茶) of beschaduwde thee is een eerste klasse thee met een rijke umami smaak.  Deze kabuse sencha maak je best klaar in water van 60°C.  Deze thee wordt gemaakt door de plant te  bedekken met schaduwdoek net nadat de nieuwe bladeren beginnen te groeien begin mei.  De schaduwdoek vermindert het aantal zonnestralen met 86 procent, waardoor de plant grotere en zachtere bladeren aanmaakt.  Deze bladeren zijn rijk aan chlorofyl en nutriënten.  Door het intensieve productieproces is deze thee heel wat duurder en wordt daarom niet dagelijks in Japan gedronken maar enkel op feestjes of speciale gelegenheden.

Sencha (煎茶) is de meest populaire thee in Japan, deze thee is uniek en wordt gekenmerkt door zijn smaragd kleur en grassige, plantaardige smaak. Sencha vertaal wil zeggen "thee maken", 80 procent van de geproduceerde thee in Japan is Sencha.  Na de pluk worden de jonge theebladeren onmiddellijk gestoomd voor 40 a 50 seconden om het oxidatieproces te stoppen.  De sencha thee wordt dan gerold in verschillende stappen; ruw rollen, strak rollen, zacht rollen en uiteindelijk zeer fijn rollen.  Dit zorgt ervoor dat de sencha zijn uiteindelijke "naaldvorm" krijgt wat typerend is voor de Japanse thee.

Sencha wordt traditioneel geoogst tijdens 3 grote oogstmomenten per jaar.  De eerste bladeren worden geplukt van april tot mei, dit zijn de jongste meest zachte bladeren en geven de beste sencha kwaliteit, dit noemen we de lentepluk.  In juni en juli vind de zomeroogst plaats om dan aan te komen aan de laatste oogst van augustus tot eind september.  Elke oogst heeft de sencha een eigen uniek en verschillend karakter in zowel kleur, smaak en geur.

2 Items

Je bent misschien ook geïnteresseerd in