Tencha

Tencha, zijn de beschaduwde blaadjes van de theeplant die gebruikt worden voor Matcha.  Na de selectie tussen Tencha en Gyokuro worden de blaadjes met de hand ontdaan van hun takjes en nerven om vervolgens gestoomd en gedroogd te worden.  Normaal wordt Tencha enkel gebruikt om te vermalen tot matcha.  Door zijn beperkte oplage en arbeidsintensieve verwerking, maakt deze thee zeer exclusief en uitzonderlijk.

  • Nishio tencha

    € 19,99

    Nishio Tencha, is een zeer exclusieve thee die normaal gezien vermalen wordt tot Matcha.  Deze tencha heeft volle rijke umami smaak met onderliggende toetsen van perzik en courgette.  Zijn heldere lichte kleur is vergezeld van een kruidig aroma met lichte hint van peterselie.  U kan eveneens deze thee vermalen om uw eigen Matcha te maken. In tegenstelling tot Gyokuro wordt deze thee na het stomen niet gerold, vandaar de kleine stukjes blaadjes.



    japansethee-be_theesoort_icon.png    Yakubita

    japansethee-be_cup_icon.png    volle rijke umami smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    hoog gehalte cafeïne

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei

    japansethee_oorsprong_icon.png    Nishio, Japan

    japanse_thee_proces.png    beschaduwd, gestoomd en gedroogd

    japansethee-be_instructies_icon.png    60°  - 1 minuut       ( 1ste trek)

              



Filteren op