Kukicha

Kukicha of nerven en takjes thee is een zachte milde Japanse thee.  Kukicha wordt gemaakt van de takjes en nerven van de groene theebladeren.  Deze thee bevat een zeer laag cafeïne gehalte, deze thee kan op elk moment gedronken worden.  Deze thee is de ideale thee voor beginnende theedrinker, in Japan wordt kukicha veelal door kinderen gedronken.  In Japan wordt elk deel van de theeplant gebruikt volgens het "Zen boeddhisme" dus ook de takjes en twijgjes.

  • Kamamoto shira ore kukicha

    € 10,99

    Kamamoto shira ore kukicha of bladnerven en twijgjes thee. In Japan wordt alles van de theeplant verwerkt, tijdens de verwerking van de Sencha van de lente of Shincha worden jonge theebladeren ontdaan van hun nerven en kleine takjes.  Deze kukicha is zacht van smaak met een zachte aarde toets en een zachte licht zoete smaak .  Een zacht aroma van bladeren met toetsen van honing, gemaakt van de eerste oogst Sencha maakt dit de ideale thee voor de beginnende theedrinker.

     



    japansethee-be_theesoort_icon.png    Yakubita

    japansethee-be_cup_icon.png    zachte milde smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    laag gehalte cafeïne

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei

    japansethee_oorsprong_icon.png    Kumamoto, Japan

    japanse_thee_proces.png    gerold, geoxideerd en gedroogd

    japansethee-be_instructies_icon.png    70°  - 1 minuut       ( 1ste trek)

              



Filteren op