Gyokuro

Gyokuro is de meest waardevolle en edele thee die er bestaat.  Japanse Gyokuro thee wordt beschaduwd voor 3 weken en wordt nadien handmatig gesorteerd.  Japanse Gyokuro groene thee kent slechts één oogstmoment per jaar, dat in combinatie met de beschaduwing en de handmatige selectie verklaard ook zijn hogere prijs.  Deze groene thee werd vroeger enkel gedronken door de Keizer van Japan.  Kortom met deze exclusieve thee met zijn uitmuntende smaak waant u zich de Keizer van Japan.

  • Gyokuro konacha

    € 9,99

    Gyokuro konacha is een bijproduct van de verwerking van de zeldzame gyokuro thee.  Na het drogen van de gyokuro worden blaadjes gesorteerd, wat rest zijn de fijne blaadjes en stukjes van de gyokuro.  Deze stukjes en fijne blaadjes hebben dezelfde unieke en uitzonderlijke eigenschappen als de gyokuro maar tegen een voordeliger tarief.  Gyokuro konacha heeft een zeer sterke rijke umami smaak en is zeer beperkt en moeilijk verkrijgbaar.

     



        Yakubita

        volle rijke sterke umami smaak

        zeer hoog gehalte cafeïne

        geoogst in mei

        Mie, Japan

        beschaduwd, gerold, geoxideerd en gedroogd

        60°  - 45 seconden       ( 1ste trek)

              



  • Uji Gyokuro

    € 18,99

    Uji gyokuro Japanse groene thee is een zeldzame thee met een zijdezachte en volle umami smaak.  Het aroma van de gyokuro groene thee heeft toesten van caramel met een twist van meloen.  Door de theeplant te beschaduwen voor drie weken heeft deze een ongekende umami smaak en donkere fijne naalden en bevat het hoogste aantal polyfenolen en antioxidanten.  Deze thee wordt handmatig gesorteerd en kent één oogstmoment per jaar de zogenaamde "eerste oogst". 



        Yakubita

        volle rijke umami smaak

        hoog gehalte cafeïne

        geoogst in mei

        Kunohe, Iwate, Japan

        beschaduwd, gerold, geoxideerd en gedroogd

        60°  - 1 minuut       ( 1ste trek)

              



  • Gyokuro Ochatama bio

    € 17,99

    Gyokuro ochatama bio bolletjes, is een bijproduct van het verwerken van gyokuro Japanse groene thee.  Deze ochatama bolletjes hebben een sterke umami smaak met een zachte toets van honing en onderliggende florale smaken.  Deze thee geeft een mooie groen-gelige infusie met een zeer zachte afdronk.  Gyokuro ochatama kan tot 3 x opnieuw opgegoten worden. 



    japansethee-be_theesoort_icon.png    Yakubita

    japansethee-be_cup_icon.png    volle rijke umami smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    hoog gehalte cafeïne

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei

    japansethee_oorsprong_icon.png    Saga, Japan

    japanse_thee_proces.png    beschaduwd, gerold, geoxideerd en gedroogd

    japansethee-be_instructies_icon.png    60°  - 30 sec (1) 45 sec (2) 1 min 15 sec (3)

              



Filteren op