Bio thee

Biologische Japanse thee, onze biologische thee is gecertificeerd door het ministerie van landbouw in Japan met de JAS organic standard.  Dit JAS label is erkend in Europa en staat garant voor producten die gekweekt worden met natuurlijke meststoffen, vrij van pesticiden en herbiciden.  Onze selectie Japanse biologische thee heeft en eerlijke en traditionele smaak.

  • Yanagi Bancha bio

    € 7,99

    Yanagi Bancha is een zachte thee met een heel rijke smaak.
    De thee heeft een lichte smaak van bloemen met een toets van karamel en berk.  Deze thee is gemaakt van de onderste bladeren van de theeplant.  Yanagi Bancha is één van de thees die dagelijks gedronken wordt in Japan.  Deze thee is biologisch, en heeft een laag caffeïne gehalte waardoor deze thee de hele dag gedronken kan worden.




    japansethee-be_theesoort_icon.png    mix theeplant

    japansethee-be_cup_icon.png    zachte verfrissende smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    laag cafeïne gehalte

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in juni

    japansethee_oorsprong_icon.png    Kyoto, Japan

    japanse_thee_proces.png    gestoomd, gerold, gedroogd

    japansethee-be_instructies_icon.png    80°C - 1 min

    japansethee-be_bio_icon.png    Biologisch






  • Fukamushicha Bio

    € 17,49

    Biologische Fukamushicha heeft een volle rijke geur met toetsen van walnoot en grassen. De thee heeft een lichte scherpe smaak met een bloemige nasmaak en is heel aangenaam om te drinken.  De basis van deze thee is Sencha van de lente (eerste oogst) maar dan langer gestoomd dan de originele Sencha.   




    japansethee-be_theesoort_icon.png    mix theeplant 

    japansethee-be_cup_icon.png    licht scherp, rijke smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    laag cafeïne gehalte (+-1/3 kop koffie)

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei

    japansethee_oorsprong_icon.png    Kyoto, Japan

    japanse_thee_proces.png    intensief gestoomd, gerold, gedroogd

    japansethee-be_instructies_icon.png    70 - 80°C - 40 seconden

    japansethee-be_bio_icon.png    Biologisch



  • Sakura bloesem bio

    € 18,99

    Biologische Japanse kersenbloesem is een zoete thee met zacht aroma met een toets van de lente en aardbei.  Deze thee is oogstrelend, de bloesems die ontplooien in het water en hun heerlijk aroma vrijgeven.  Sakura bloesem thee is gemaakt door de Japanse kersenbloesem in te maken met suiker en umeboshi azijn.  De thee is heel uniek en geeft een prachtige Japanse thee ervaring. Enkel verkrijgbaar in België bij Japansethee.be.



    japansethee-be_theesoort_icon.png    kersenbloesem

    japansethee-be_cup_icon.png    zachte zoete smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    geen cafeïne 

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in april

    japansethee_oorsprong_icon.png    Odawara, Japan

    japanse_thee_proces.png    ingemaakt met umeboshi azijn en suiker

    japansethee-be_instructies_icon.png    70°C (zie hieronder voor bereidingswijze)



  • Kyobancha bio

    € 6,49

    Biologische Kyobancha, heeft een zacht geroosterde smaak.  Deze thee heeft een kenmerkende warme aarde toets en een zachte lichtbruine geur.  Een prachtige zachte thee uit Kyoto voor de herfst en winter.  Kyobancha heeft een zeer laag cafeïne gehalte waardoor deze thee perfect 's avonds te drinken valt.



    japansethee-be_theesoort_icon.png    mix theeplant

    japansethee-be_cup_icon.png    lichte zoete smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    zeer laag cafeïne gehalte

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in maart

    japansethee_oorsprong_icon.png    Kyoto, Japan

    japanse_thee_proces.png     gestoomd, gerold, gedroogd en geroosterd

    japansethee-be_instructies_icon.png    95°C - 2 minuten

  • Hojicha bio

    € 6,99

    Biologische hojicha heeft een geroosterde geur met een intens hout aroma. Een lichte en fluweelzachte thee, de smaak is zoet met een subtiele toets van amandel.  Hojicha zorgt voor een uitstekend warm gevoel.  Deze thee bevat een zeer laag cafeïne gehalte en kan perfect 's avonds gedronken worden.



        mix theeplant

        zachte zoete smaak

        zeer laag cafeïne gehalte

        geoogst in juni

        Kyoto, Japan

        gestoomd, gerold, gedroogd en geroosterd

        88°C - 1 min 30 sec

        biologische teelt



  • Sobacha Japanse boekweit...

    € 13,99

    Sobacha, biologische Japanse boekweit thee heeft een rijke geur met toetsen van geroosterde pinda's.  Deze boekweit thee heeft een aangename geroosterde smaak met de nasmaak van noten en granen .  Sobacha is cafeïne vrij en kan op elk moment van de dag gedronken worden. Na het drinken kan u de zaden gewoon opeten of gebruiken als salade topping.  Japans boekweit heeft de meeste aantal actieve stoffen onder boekweit, namelijk rutine (1500mg/100g)  welke gezondheidsbevorderende eigenschappen worden toegeschreven.




    japansethee-be_theesoort_icon.png    Tartary Japans boekweit

    japansethee-be_cup_icon.png    volle zachte, geroosterde smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    geen cafeïne aanwezig

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in juli - september

    japansethee_oorsprong_icon.png    Shibetsu, Hokkaido

    japanse_thee_proces.png    geroosterd

    japansethee-be_instructies_icon.png    100° - 20 sec

       biologisch



  • Moerbei thee poeder bio

    € 12,99

    Biologische moerbei thee poeder, is vooral gekend in het oosten als een prachtige thee met uitzonderlijke gezondheidsvoordelen.  Tijdens het bereiden van deze ontdekken we een lichte geur van tarwegras met een licht kruidige smaak met een neutrale zoetigheid en een zeer lichte bitterheid.  Deze moerbei thee wordt vooral gedronken voor aan te sterken tijdens de winter, griep of om te detoxen.  Deze thee bevat geen cafeïne en kan op elk moment van de dag gedronken worden.



    japansethee-be_theesoort_icon.png    moerbei boom

    japansethee-be_cup_icon.png    zachte vegetale smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    geen caffeine

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in juni

    japansethee_oorsprong_icon.png    Kesenuma Miyagi, Japan

    japanse_thee_proces.png    gedroogd, gemalen tot poeder

    japansethee-be_instructies_icon.png    75°C - roeren en klaar



  • kagoshima biologische matcha japanse thee
    • In prijs verlaagd

    Kagoshima matcha bio

    € 24,99 -15% € 21,24

    Kagoshima bioglogische matcha is een premium matcha of "ceremonial matcha".  Deze matcha heeft een rijke en volle smaak met subtiele toets van broccoli en perzik.  Kagoshima matcha is donkergroen van kleur met een licht subtiel grassig aroma.  Deze matcha is gemaakt van Tencha (eerste beschaduwde oogst van het jaar).  Deze matcha is biologisch dus vrij van pesticiden en herbiciden. Deze matcha is gemalen volgens de aloude principes met een granieten steenmolen.



    japansethee-be_theesoort_icon.png    mix theeplant

    japansethee-be_cup_icon.png    volle rijke smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    hoog cafeïne gehalte

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei/beschaduwd

    japansethee_oorsprong_icon.png    Kagoshima, Japan

    japanse_thee_proces.png    gestoomd,  gedroogd, gemalen

    japansethee-be_instructies_icon.png    80°C - roeren en klaar



  • Gyokuro Ochatama bio

    € 17,99

    Gyokuro ochatama bio bolletjes, is een bijproduct van het verwerken van gyokuro Japanse groene thee.  Deze ochatama bolletjes hebben een sterke umami smaak met een zachte toets van honing en onderliggende florale smaken.  Deze thee geeft een mooie groen-gelige infusie met een zeer zachte afdronk.  Gyokuro ochatama kan tot 3 x opnieuw opgegoten worden. 



    japansethee-be_theesoort_icon.png    Yakubita

    japansethee-be_cup_icon.png    volle rijke umami smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    hoog gehalte cafeïne

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in mei

    japansethee_oorsprong_icon.png    Saga, Japan

    japanse_thee_proces.png    beschaduwd, gerold, geoxideerd en gedroogd

    japansethee-be_instructies_icon.png    60°  - 30 sec (1) 45 sec (2) 1 min 15 sec (3)

              



  • Oku Yame Benifuuki zwarte...

    € 19,99

    Oku Yame Benifuuki Bio zwarte thee is gemaakt van de Benifuuki cultivar.  Deze cultivar is gekend om zijn hoge resistentie tegen ziekten en insecten.  Door deze resistentie bevat deze thee een van de hoogste waarden catechinen en anti-oxidanten.  In Japan wordt deze thee heel veel gedronken tijdens hooikoorts seizoen omdat hij de symptomen van hooikoorts onderdrukt.  Deze donkere tot rode thee heeft een zachte afdronk met toetsen van amandel en chocolade.



    japansethee-be_theesoort_icon.png    Benifuuki theeplant

    japansethee-be_cup_icon.png    volle zachte smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    laag cafeïne gehalte

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in september

    japansethee_oorsprong_icon.png    Yame Fukuoka, Japan

    japanse_thee_proces.png    verwelken, geoxideerd, gerold en gedroogd

    japansethee-be_instructies_icon.png    95°C - 3 tot 5 minuten naar smaak





  • Ontdekkingspakket Japanse thee

    € 16,99

    Wenst U graag enkele Japanse theesoorten te proeven, maar heeft U moeilijkheden om te kunnen kiezen? Om die reden hebben wij een ontdekkingspakket japanse thee samengesteld  uit onze webwinkel.  Dit ontdekkingspakket bevat Yanagi bancha bio, Genmaicha bio, Sencha van de herfst, Sencha van de helderheid, Kyobancha bio en Wakoucha zwarte thee  .  Dit pakket is eveneens perfect geschikt als cadeau.






  • Sencha met Yuzu
    • Nieuw

    Sencha met Yuzu bio

    € 11,99

    Sencha Yuzu, is een sencha groene thee met stukjes schil van de Yuzu. Yuzu is een citrusvrucht met een smaak tussen citroen en citrus.  Deze sencha Yuzu geeft een uitzonderlijke smaaksensatie, frisse smaak, licht scherp gevolgd door een explosie van citrus en een subtiele zoete toets. De thee geeft een florale geur met toetsen van citrus. 




    japansethee-be_theesoort_icon.png    Sencha groene thee, Yuzu

    japansethee-be_cup_icon.png    floraal, licht scherp

    japansethee-be_caffeine_icon.png    bevat weinig cafeïne

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in juni

    japansethee_oorsprong_icon.png    Japan

    japanse_thee_proces.png    gerold en gedroogd

    japansethee-be_instructies_icon.png    80° - 1 minuten



  • theemengeling met goudschilfers
    • Nieuw

    Obukucha met goudschilfers

    € 15,99



    Obukucha met goudschilfers werd gemaakt voor de keizer van Japan om te drinken tijdens nieuwjaar en zou geluk brengen.  De thee heeft een lichte zoete en astringente smaak met toetsen van geroosterde popcorn. De geur is licht geroosterd en vegetaal, een speciaal pallet door de verschillende ingrediënten. Deze Obukucha is afgewerkt met goudschilfers voor net dat beetje meer.  Limited edition = beperkt beschikbaar



    japansethee-be_theesoort_icon.png    Sencha, genmai, zwarte sojaboon, matcha, zeewier en goudschilfers

    japansethee-be_cup_icon.png    zachte, licht zilte geroosterde smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    normaal cafeïne gehalte

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in juli - september

    japansethee_oorsprong_icon.png    Japan

    japanse_thee_proces.png    geroosterd, gedroogd

    japansethee-be_instructies_icon.png    80° - 2 minuten

       biologisch



  • Japanse Oolong thee
    • Nieuw

    Japanse Oolong bio

    € 9,99

    Japanse Oolong bio, is een licht geoxideerde thee.  Japanse oolong heeft een licht geroosterde smaak met een toets van citrus en een geur van perzikken,dennenhout en bruine suiker.  Door de lichte oxidatie is dit een perfecte thee voor de beginnende theedrinker die niet graag zwarte thee drinkt.  De Japanse Oolong is biologisch en wordt geproduceerd op beperkte schaal. Ideaal voor in de herst en winter, kortom een verkwikkende thee.




    japansethee-be_theesoort_icon.png    Yakubita

    japansethee-be_cup_icon.png    licht zachte, geroosterde smaak

    japansethee-be_caffeine_icon.png    zeer laag cafeïne gehalte

    japansethee-be_boogstperiode_icon.png    geoogst in juli - september

    japansethee_oorsprong_icon.png    Ise, Mie

    japanse_thee_proces.png    geoxideerd, geroosterd

    japansethee-be_instructies_icon.png    90° - 3 minuten

       biologisch